Badrumsinredning

Badrummet kanske man inte brukar ändra speciellt mycket i, och just därför är det extra viktigt att man blir nöjd med resultatet. Nedan har vi tagit fram några enkla knep för när man ska inreda badrummet.

Badrumskakel

Kakel är något som ska hålla väldigt länge och som man kanske inte byter ut speciellt ofta. Men faktum är att, genom att byta kakel i badrummet kommer badrummet både kännas och se ut som ett helt nytt rum. Dessutom kan du få badrummet att kännas både mindre och större med rätt kakel. Om du väljer stora kakelplattor med en ljus fog kommer badrummet att kännas större.

Badrumsbelysningen

Med rätt belysning kan du få ett riktigt mysigt badrum. I badrummet behöver du ha två sorters belysningar. En lite skarpare allmänbelysning (gärna i taket) som behövs när du ska göra dig i ordning i badrummet, exempelvis när du ska sminka dig. Och mysigare punktbelysning, för att få den där riktiga myskänslan i badrummet eller om det är någon inredningsdetalj i badrummet som du vill lysa upp etc.

Bygg in förvaringen

Om du har möjlighet tycker vi verkligen att du ska bygga in en förvaringshylla i väggen. Om du har kakel i badrummet är det snyggt att ”skära ut” en del av kaklet och använda som hylla. Det kan till exempel vara i duschen, det är både ett supersnyggt och smart alternativ att ha en inbyggd hylla för schampo, tvål med mera i badrummet. Det ger extra förvaring samtidigt som det är snyggt att titta på.

Använd alla utrymmen

Försök utnyttja badrummets alla utrymmen så gott det går. Om du exempelvis har lite extra utrymme bredvid handfatet kan du satsa på ett utdragbart skåp med hyllplan i.På så sätt får du in mer förvaring som du dessutom kan gömma undan! Ett annat alternativ är att förvara på höjden. Genom att använda vägghyllor kan du få plats för massvis med förvaring på väggarna.

Köksinredning

Att riva ut och göra om ett helt kök kan bli väldigt dyrt, men ibland finns det genvägar. Nedan ger vi dig några tips på hur du kan fräscha upp ditt kök och göra det mysigare.

Runt eller kvadratiskt matbord

Vi älskar matbord där man sitter nära alla gäster och där man har möjlighet att kommunicera med alla runt bordet. Det är alltför ofta man är bortbjuden på middag eller fest och man sitter vid ett så stort och framförallt långt bord att man inte kan prata med varandra. Detta löser man enkelt genom att ha ett runt eller kvadratiskt matbord! Som exempelvis det här matbordet med plats för 8 personer.

Öppen förvaring

En inredningstrend som vi verkligen tycker om, är det här med öppna förvaringshyllor. Det är både praktiskt och snyggt. Genom att bygga på höjden får du mer förvaringsutrymme. Tänk på att ha lite eftertanke i hur du placerar dina saker i hyllorna bara, för annars kan det lätt se rörigt ut. Det kan också vara på sin plats med en grön växt.

Mjuka och varma färger

I ett kök ska man känna värme och gemenskap. Därför är det viktigt att du inreder köket med rätt färger, annars blir det kallt och stelt. Vi menar inte att du behöver måla alla väggar i köket i chockrosa, men du bör överväga att åtminstone väga in lite färgglada inredningsdetaljer i köket. Det kan exempelvis vara på gardiner, mattor, eller en fondvägg?

Sköna köksstolar

I köket spenderar man mycket tid, och av någon anledning är det ofta där man samlas när man har gäster hemma. Därför är det viktigt att man har bekväma köksstolar, där man kan sitta en längre stund utan problem. När du ska köpa nya köksstolar, tänk på att provsitta stolarna ordentligt för att försäkra dig om att de faktiskt är sköna att sitta på. Ibland måste bekvämligheten gå före utseende.

Inredning till vardagsrum

Vardagsrummet är ett av de rum man brukar spendera mest tid i, och bara det är en anledning till att man bör trivas i sitt vardagsrum. Nedan listar vi några simpla tips på inredning till vardagsrum.

Satsa på inredningsdetaljer

Det kan vara riskabelt att ha för mycket färg på väggar och golv, då man lätt tröttnar. Därför rekommenderar vi istället att man har inredningsdetaljer som piffar upp och sätter färg på vardagsrummet. Den dagen när du tröttnar, är det bara att byta ut detaljerna och du behöver inte måla om hela vardagsrummet. Du kan exempelvis ha färgglada soffkuddar, gardiner eller krukor. Det är bara din fantasi som kan sätta gränserna.

Tavelvägg

Ett enkelt och snyggt sätt att skapa liv i vardagsrummet, är genom en tavelvägg. Resultatet blir superfint och det är inte heller speciellt svårt. Med hjälp av exempelvis Desenio kan man få hjälp med färdiga mallar för hur man kan placera tavlorna i tavelväggen. Här hittar du olika alternativ till din tavelvägg . Hos Desenio finns dessutom massvis med snygga posters i olika motiv och färger.

Inbjudande soffa

Vi älskar att krypa upp i en stor och mysig soffa, som är full av fluffiga kuddar och mjuka plädar. Genom att blanda mörka färger med ljusa, får du den perfekta myskänslan i vardagsrummet. Just nu är det väldigt modernt med vita väggar, och då kan det vara bra att bryta av det vita med lite mörka färger på gardiner, kuddar, matta m.m. Vi tycker till exempel att de här kuddarna från Lexington är helt fantastiska.

Mattan är ett måste

Om du är ute efter ett mysigt vardagsrum, måste du nästan ha en matta. Ett härligt vardagsrum kräver en härlig matta, så är det bara. Du kan dock välja olika mattor beroende på vilken känsla du är ute efter i ditt vardagsrum. Om du vill ha ett mysigt vardagsrum kan vi rekommendera en mjuk och fluffig matta. Glöm inte att mattan ska matcha den övriga inredningen i vardagsrummet.

Sovrum

Känns ditt sovrum tråkigt och inte alls mysigt? Då har du säkert inrett det fel. Genom att ge sovrummet lite extra kärlek kommer det snart att kännas som nytt igen!

Kuddar

För att sovrummet ska kännas mysigt krävs det mycket kuddar! Dock bör du akta dig från att ha för många kuddar. En riktlinje kan vara att det inte ska behöva ta 10 minuter att ta sig ner i sängen, men det måste samtidigt vara tillräckligt många kuddar för att sängen ska kännas inbjudande.

Sänggavel

Om du inte redan har en sänggavel, är det dags att du köper en nu. En sänggavel är både bekväm att ligga mot samtidigt som det är en snygg inredningsdetalj. Dessutom behöver du inte oroa dig för att din vägg ska bli smutsig efter att man har lutat sig mot den. För väggen blir faktiskt smutsig när vi lutar våra huvuden mot den, och efter ett tag blir det gula märken. Inte speciellt fräscht, vi vet. Till exempel Mio har snygga och prisvärda sänggavlar.

Röd tråd i sovrummet

Det är viktigt att du har en röd tråd i sovrummet. Blanda inte massa olika mönster och färger, utan försök att välja färger som passar ihop och som nästan smälter samman med varandra. I sovrummet är det viktigt att du känner dig lugn, och därför kan det vara bra att välja färger som beige, brun, grå osv.

Duntäcke och dunkuddar

Det är ett måste att ha duntäcke och dunkuddar i sovrummet! Ja, om man inte är allergisk mot dun förstås. Det finns inget mysigare än att krypa upp i en säng med ett fluffigt duntäcke och luta huvudet mot mjuka kuddar. Dessutom formar sig duntäcket efter kroppen på ett sätt som är magiskt.